TERMOMETR DO MLEKA ESPRESSO WAREHOUSE
Doprowadź mleko do idealnej temperatury za pomocą poręcznego termometru, który można wygodnie przykleić do dzbanka. Dzięki kontroli temperatury mleko będzie idealnie spienione za każdym razem.
SPIENIANIE MLEKA
Idealna temperatura spieniania to zakres 60-70 stopni Celsjusza, a czas podgrzewania powinien wynosić około 10 – 15 sekund. Tak przygotowane mleko posiada słodkawy smak, a jego konsystencja jest kremowa i lekka. Jak spienić mleko? Jeżeli używasz klasycznych dysz parowych z pewnością będziesz potrzebować metalowego dzbanka – uzupełnionego chłodnym mlekiem do 1/3 jego objętości oraz termometru, który pomoże kontrolować temperaturę. Możesz również wykorzystać klasyczne elektryczne spieniacznie, np. Aerolatte.
MARKA ESPRESSO WAREHOUSE BARISTA KIT
Przedstawiamy zupełnie nową markę Espresso Warehouse - Barista Kit. Produkty tej linii zostały zaprojektowane w oparciu o wieloletnią, specjalistyczną wiedzę kawiarnianą, tak, aby oferować sprzęt, który doskonale łączy w sobie wysoką jakość oraz atrakcyjne ceny. W portfolio można znaleźć szereg niezbędnych produktów do przyrządzenia czy też przechowywania kawy.