DZBANEK SUKI TEA
Szary, porcelanowy dzbanek do herbaty o pojemości 530 ml, z wyjmowanym filtrem ze stali nierdzewnej. Idealny do parzenia herbat liściastych wysokiej jakości a także herbat w saszetkach, przeznaczonych do dzbanków. Możesz cieszyć się nim w domu, zabrać do pracy, lub podać gościom w swoim lokalu gastronomicznym! Z profesjonalnym dzbankiem Suki Tea, rytuał parzenia herbaty stanie się wyjątkową ceremonią!
NIE TYLKO HERBATA
Suki Tea oferuje Ci o wiele więcej niż tylko doskonałą herbatę. Z naszą ekscytująca gamą akcesoriów, jesteśmy doskonale przygotowani, aby pomóc Ci zmienić zwykłe parzenie herbaty w prawdziwy rytuał. Od naszej kolorowej oferty czajników po indywidualne bambusowe tace, wkładki i mini dzbanki na mleko - Twoi klienci i goście będą mogli cieszyć się prawdziwym rytuałem herbacianym za każdym razem, gdy Cię odwiedzą.
O SUKI TEA
Suki Tea to niewielka firma z siedzibą w Belfaście, produkująca herbatę liściastą. Produkuje swoje herbaty w sposób odpowiedzialny i zrównoważony, szanując i ceniąc ludzi, rośliny i planetę, co potwierdzają certyfikaty EKO i Fairtrade.
Każdego roku herbaty Suki Tea zdobywają liczne nagrody, w tym prestiżową nagrodę Great Taste. Produkty, które otrzymują wyróżnienie testuje aż 16 ekspertów, którzy biorą pod uwagę teksturę produktu, wygląd, jakość składników oraz sposób produkcji. Wysokie kryteria oceny gwarantują przyznawanie wyróżnienia tylko najlepszym artykułom, dzięki czemu znak nagrody Great Taste zyskał miano drogowskazu dla konsumentów poszukujących tego, co najlepsze.
WIĘCEJ O HERBACIE
Czy wiesz, że herbata jest drugim najczęściej spożywanym napojem na świecie, zaraz po wodzie? Większość ludzi rozważając o herbacie zazwyczaj ma na myśli napar z suszonych liści z wieloletniej, wiecznie zielonej rośliny Camellia Sinensis (krzew herbaciany). Jednak termin HERBATA w swoim prawdziwym znaczeniu odnosi się do całej rośliny, a nie tylko do liści.
Termin „herbata” jest często stosowany do opisania innych naparów, które są parzone podobnie jak herbata w wodzie, jednak dokładniej są to napary owocowe lub napary zielone, ponieważ w rzeczywistości nie zawierają herbaty jako składnika. Dla odróżnienia od prawdziwej herbaty, producenci nazywają je herbatkami lub naparami. Często zaskakującym faktem dla osób spoza branży herbacianej jest także to, że wszystkie herbaty (czarne, zielone, oolong, białe i pu'erh) pochodzą z tej samej rośliny Camellia Sinensis.
Herbata pochodzi z Azji, a tradycyjnymi krajami uprawy herbaty są Chiny, Japonia, Indie i Sri Lanka. Najlepiej rośnie w luźnej, głębokiej glebie, na dużych wysokościach i w klimacie subtropikalnym.
Według historii, pierwsze odnotowane spożycie herbaty miało miejsce w Chinach już w X wieku pne. Niegdyś uważana była za napój dla zamożnych klas wyższych, dopiero w XIX herbata zaczęła być dostępna dla wszystkich warstw społecznych.